Field Trial Labradors

Onderstaand een overzicht van onze jachthonden.

Rebel Blend Daddy Longlegs

Morris is een zoon van INT FTCH Beileys Aguzannis of Fendawood (winner IGL Championship) van David Latham en onze eigen Lesser Burdock Drakeslady of Rebel Blend. Morris stemt ons tot op heden zeer gelukkig en is een goede combinatie van zijn beide ouders. Enerzijds beschikt hij over de gewenste natuurlijke rust en anderzijds gaat hij temperamentvol uit en werkt hij vol overgave. Het lijntje blijft hierbij al van jongs af aan perfect intact en er is desgewenst zeer goed contact met hem, zonder dat dit ten koste gaat van het zelfinitiatief. Naast dat hij er goed geproportioneerd uitziet, zijn zijn controleerbaarheid, drive en zijn uitstekende neus zijn beste natuurlijke eigenschappen. Hij is net als zijn ouders zeer leergierig, uitermate makkelijk te trainen en heeft veel ‘will to please’.

Morris staat als dekreu ter beschikking voor passende teven die voldoen aan de geldende gezondheidseisen. Naast de verplichte onderzoeken conform het fokbeleid van de Raad van Beheer (oogspiegelen, röntgenologisch onderzoek van de heupen en ellebogen) is er door aanvullend DNA onderzoek vastgesteld dat Morris geheel vrij is van eventueel voorkomende aandoeningen bij het ras.

Geslacht:ReuKleur:Zwart
Geboortedatum:05 aug 2017Fokker:Roy Ehbel
HD:A (Norberg 40)ED:Vrij
Ogen (ECVO):Vrij (02 okt 2020)PRCD-PRA:Vrij
CNM:VrijEIC:Vrij
RD-OSD:VrijHNPK:Vrij
DM:VrijNarcolepsie:Vrij
SD2/MFD-LR:VrijKleurcode:BBEe = Zwart (geeldragend)

Lesser Burdock Drakeslady of Rebel Blend

Op de ICC (European Championship for Retrievers) in Italië zagen wij een mooie zwarte teef ogenschijnlijk zonder veel moeite deze prestigieuze wedstrijd winnen. Jamie is een dochter van deze internationale werkkampioen gekruist met INT FTCH Carolhill Quistador, een blonde field trial reu.
Jamie is een mooie verschijning, is goed in proportie en staat krachtig op haar poten. Ze gaat na het commando zeer snel uit en komt razendsnel en trots met haar prooi terug. Ze werkt perfect met haar neus en met haar verstand. Het wild pakt zij van jongs af aan met het grootste gemak op. Ze heeft de rust over zich, kan goed afschakelen maar beschikt over een juiste dosis temperament. Ze is zeer leergierig, uitermate makkelijk te trainen en heeft veel ‘will to please’. Wij hebben geen fokplannen voor de nabije toekomst.

Geslacht:TeefKleur:Zwart
Geboortedatum:21 mei 2014Fokker:Petra Buijs-Loidl
HD:A (Norberg 35)ED:Vrij
Ogen:Vrij (28 nov 2018)PRCD-PRA:Vrij
CNM:VrijEIC:Vrij
RD-OSD:VrijHNPK:Vrij
DM:VrijNarcolepsie:Vrij
SD2/MFD-LR:VrijKleurcode:BBEe = Zwart (geeldragend)

INT FTCH Abbotsross Trefynwy of Rebel Blend

Joe is een sterke en atletisch gebouwde reu met een knappe uitstraling. Zijn karakter is energiek, prettig temperamentvol en controleerbaar. Door zijn natuurlijke kwaliteiten in combinatie met zijn constante ‘will to please’ is het een plezier om met hem te werken.

Vader van Abbotsross Trefynwy (Joe) is de bekende reu FTCH Levenghyl Peacock, die 3e is geworden op de Engelse Championships. De titel INT FTCH heeft Joe bemachtigd door o.a. een foutloze en indrukwekkende performance op een trial in Saint-Fontaine (B).

Joe is een echte powerdog en wil altijd vol overgave en passie werken, zelfs al wordt hij een keer gecorrigeerd. Hij werkt stijlvol en is niet snel onder de indruk. Joe heeft inmiddels meerdere (internationale) veldwerkkwalificaties behaald in binnen- en buitenland. In en om het huis of in de kennel is hij snel tevreden, uitermate lief voor kinderen en extreem aanhankelijk.

Joe staat helaas niet meer als dekreu ter beschikking.

Geslacht:ReuKleur:Zwart
Geboortedatum:20 okt 2010Fokker:Wim Reijnders
HD:A (Norberg 40)ED:Vrij
Ogen:VrijPRCD-PRA:Vrij
CNM:VrijEIC:Vrij
RD-OSD:VrijHNPK:Vrij
DM:VrijNarcolepsie:Vrij
SD2/MFD-LR:VrijDNA profiel:Aanwezig
Testikelverklaring:AanwezigKleurcode:BBEE = Zwart (dominant)

INT FTCH Go Back Fyne of Rebel Blend

Meg is onze eerste hond, een field trial labrador uit het eerste nest van de kennel Go Back Gundogs. Haar karakter is zacht, bedachtzaam en uitgekiend slim bij het werken in het veld. Ze is een buitengewoon goede wildvinder met een zeer goed ontwikkelde neus. Zeer steady maar zeer attent en altijd gereed om direct te worden uitgestuurd.

Meg heeft niet veel sturing of aanwijzing nodig, van nature lijkt zij te begrijpen wat er van haar verwacht wordt. Ze werkt vlot, met verstand en als het stuk er ligt, komt ze er mee binnen. Meg heeft prachtig werk laten zien op de wedstrijden en mooie kwalificaties behaald, hierdoor werd zij in korte tijd meervoudig FTCH (Field Trial Champion).

Ze is nog in redelijke goede conditie en toont op de praktijkjacht immer haar passie en wildvinderskwaliteiten.

Geslacht:TeefKleur:Zwart
Geboortedatum:09 mei 2008Fokker:Korstiaan & Rieneke Kleijwegt
Gesteriliseerd:Ja