Field Trial Labradors

Onderstaand een overzicht van onze jachthonden.

Peaky Wild Finders Polly Gray of Rebel Blend

Polly is een dochter van FTCh Tamrose Aragon en Rebel Blend Sparkle Dun (nestzus van INT FTCh Rebel Blend Daddy Longlegs) en een kleindochter van o.a. FTCh Beileys Aguzannis of Fendawood en FTCh Waterford Ganton. Ze is gefokt door Marleen & Jan Sluijs en is vernoemd naar het personage Polly Gray uit de serie Peaky Blinders.

Polly is een mooi geproportioneerde zwarte (geeldragende) teef die pijlsnel is en niet onderdoet voor bv. haar oom Morris. Ze heeft een relaxte, tevreden uitstraling en staat mooi hoog op haar poten. Polly markeert goed en ze heeft een neus die onnavolgbaar goed is. Ze is vol in opleiding en doet het in de training en in de praktijkjacht heel goed. Ze is relax tijdens een walk-up en vertoond uitstekend postgedrag.

Ze is rondom gezond conform de verplichte onderzoeken fokbeleid van de Raad van Beheer (oogspiegelen, röntgenologisch onderzoek van de heupen en ellebogen). Tevens is er door aanvullend DNA onderzoek vastgesteld dat Polly geheel vrij is van eventueel voorkomende aandoeningen bij het ras.

Geslacht:TeefKleur:Zwart
Geboortedatum:19 mei 2020Fokker:Marleen & Jan Sluijs
HD:A (Norberg 32,5)ED:Vrij
Ogen (ECVO):Vrij (onderzoek 01 nov 2023)PRCD-PRA:Vrij
CNM:VrijEIC:Vrij
RD-OSD:VrijDM:Vrij
Narcolepsie:VrijSD2/MFD-LR:Vrij
Stargardt:VrijMenkes:Vrij
Wilson:VrijKleurcode:BBEe = Zwart (geeldragend)

  • Waterfriend Mocca of Rebel Blend

Waterfriend Mocca of Rebel Blend

Mocca is een zwarte dochter van FTCh Burrendale Fergie of Caytonfell x Buccleuch Elegance of Leacaz. Ze is van juli 2023 en we kijken er naar uit om te zien hoe zij zich ontwikkelt.

Geslacht:TeefKleur:Zwart
Geboortedatum:19 juli 2023Fokker:Stefano Martinoli
HD:ED:
Ogen (ECVO):PRCD-PRA:
CNM:EIC:
RD-OSD:HNPK:
DM:Narcolepsie:
SD2/MFD-LR:Kleurcode:
Stargardt:

INT FTCh Rebel Blend Daddy Longlegs

*Veldwedstrijdkampioen 2021 Retrievers*
Morris is een zoon van INT FTCh Beileys Aguzannis of Fendawood (winner IGL Championship) van David Latham en onze eigen Lesser Burdock Drakeslady of Rebel Blend. Morris is een goede combinatie van zijn beide ouders. Enerzijds beschikt hij over de gewenste natuurlijke rust en anderzijds gaat hij temperamentvol uit en werkt hij vol overgave. Het lijntje blijft hierbij al van jongs af aan perfect intact en er is desgewenst zeer goed contact met hem, zonder dat dit ten koste gaat van het zelfinitiatief. Naast dat hij er goed geproportioneerd uitziet, zijn zijn controleerbaarheid, drive en zijn uitstekende neus zijn beste natuurlijke eigenschappen. Hij is net als zijn ouders zeer leergierig, uitermate makkelijk te trainen en heeft veel ‘will to please’.

Geslacht:ReuKleur:Zwart
Geboortedatum:05 aug 2017Fokker:Roy Ehbel
HD:A (Norberg 40)ED:Vrij
Ogen (ECVO):Vrij (onderzoek 12 okt 2021)PRCD-PRA:Vrij
CNM:VrijEIC:Vrij
RD-OSD:VrijHNPK:Vrij
DM:VrijNarcolepsie:Vrij
SD2/MFD-LR:VrijStargardt:Drager
Kleurcode:BBEe = Zwart (geeldragend)

Lesser Burdock Drakeslady of Rebel Blend

Op de ICC (European Championship for Retrievers) in Italië zagen wij een mooie zwarte teef ogenschijnlijk zonder veel moeite deze prestigieuze wedstrijd winnen. Jamie is een dochter van deze internationale werkkampioen gekruist met INT FTCh Carolhill Quistador, een blonde field trial reu.
Jamie is een mooie verschijning, is goed in proportie en staat krachtig op haar poten. Ze gaat na het commando zeer snel uit en komt razendsnel en trots met haar prooi terug. Ze werkt perfect met haar neus en met haar verstand. Het wild pakt zij van jongs af aan met het grootste gemak op. Ze heeft de rust over zich, kan goed afschakelen maar beschikt over een juiste dosis temperament. Ze is zeer leergierig, uitermate makkelijk te trainen en heeft veel ‘will to please’. Wij hebben geen fokplannen voor de nabije toekomst.

Geslacht:TeefKleur:Zwart
Geboortedatum:21 mei 2014Fokker:Petra Buijs-Loidl
HD:A (Norberg 35)ED:Vrij
Ogen:Vrij (28 nov 2018)PRCD-PRA:Vrij
CNM:VrijEIC:Vrij
RD-OSD:VrijHNPK:Vrij
DM:VrijNarcolepsie:Vrij
SD2/MFD-LR:VrijKleurcode:BBEe = Zwart (geeldragend)

INT FTCh Abbotsross Trefynwy of Rebel Blend

Joe is een sterke en atletisch gebouwde reu met een knappe uitstraling. Zijn karakter is energiek, prettig temperamentvol en controleerbaar. Door zijn natuurlijke kwaliteiten in combinatie met zijn constante ‘will to please’ is het een plezier om met hem te werken.

Vader van Abbotsross Trefynwy (Joe) is de bekende reu FTCh Levenghyl Peacock, die 3e is geworden op de Engelse Championships. De titel INT FTCh heeft Joe bemachtigd door o.a. een foutloze en indrukwekkende performance op een trial in Saint-Fontaine (B).

Joe is een echte powerdog en wil altijd vol overgave en passie werken, zelfs al wordt hij een keer gecorrigeerd. Hij werkt stijlvol en is niet snel onder de indruk. Joe heeft inmiddels meerdere (internationale) veldwerkkwalificaties behaald in binnen- en buitenland. In en om het huis of in de kennel is hij snel tevreden, uitermate lief voor kinderen en extreem aanhankelijk.

Joe staat helaas niet meer als dekreu ter beschikking.

Geslacht:ReuKleur:Zwart
Geboortedatum:20 okt 2010Fokker:Wim Reijnders
HD:A (Norberg 40)ED:Vrij
Ogen:VrijPRCD-PRA:Vrij
CNM:VrijEIC:Vrij
RD-OSD:VrijHNPK:Vrij
DM:VrijNarcolepsie:Vrij
SD2/MFD-LR:VrijDNA profiel:Aanwezig
Testikelverklaring:AanwezigKleurcode:BBEE = Zwart (dominant)