Fokken & Pups

Een labrador retriever is primair een jachthond, met het oog op dit vereiste fokken wij onze werkhonden.

Ons doel is om retrievers te fokken die de natuurlijke kwaliteiten bezitten die onmisbaar zijn voor een goede, waardevolle jachthond. Deze kwaliteiten zijn onder andere: ‘will to please’, trainbaarheid, wildvinderskwaliteiten, attent zijn en temperamentvol.

Wij fokken uitsluitend met gezonde ouderdieren die zich hebben bewezen op de praktijkjacht en/of op (inter)nationaal wedstrijdniveau. Zij worden minimaal onderzocht op: heupdysplasie, elleboogdysplasie, jaarlijks op erfelijke oogafwijkingen en op progressieve retina atrofie (PRA). Daarnaast vinden wij het belangrijk om met honden te fokken die geen gedrag vertonen met uitgesproken eliminerende fouten van erfelijke aard. Wij conformeren ons aan de FCI en de nationale reglementen bedoeld voor het fokken en welzijn van labrador retrievers.

Nestplanning

Wij hebben momenteel geen concrete fokplannen.

Lesser Burdock Drakeslady of Rebel Blend (Jamie) is eind 2019 gedekt door FTCH Troddenmills Full Throttle of Leacaz (Todd).

Todd is een mooie gele FTCH reu (02-06-2016) en een halfbroer van FTCH Troddenmills Beck And Call Of Leacaz (Flint).

Lee Hartis behaalde met Todd al in 2017 diverse novice veldwerk kwalificaties. In 2018 volgde er, in zijn eerste seizoen in de open klasse wederom diverse kwalificaties. In oktober 2019 deed Todd het uitzonderlijk goed op de ‘Yorkshire Gundog Societies Two Day stake’, en won deze veldwedstrijd en kwalificeerde zich hiermee voor de IGL Championship.

Nadat Lee zijn jonge reu werkkampioen wist te maken op de ‘NGO Two Day trial at Emblehope & Burngrange Estate’, deed Todd het wederom fantastisch op de Retriever Championships 2019 in Glenalmond, Perthshire en behaalde een ‘Diploma Of Merit’.

Deze combinatie heeft op 10 februari 2020 maar liefst 4 zwarte en 5 blonde pups voortgebracht. Alle pups zijn inmiddels uitgevlogen.