Fokken & Pups

Een labrador retriever is primair een jachthond, met het oog op dit vereiste fokken wij onze werkhonden.

Ons doel is om retrievers te fokken die de natuurlijke kwaliteiten bezitten die onmisbaar zijn voor een goede, waardevolle jachthond. Deze kwaliteiten zijn onder andere: ‘will to please’, trainbaarheid, wildvinderskwaliteiten, attent zijn en temperamentvol.

Wij fokken uitsluitend met gezonde ouderdieren die zich hebben bewezen op de praktijkjacht en/of op (inter)nationaal wedstrijdniveau. Zij worden minimaal onderzocht op: heupdysplasie, elleboogdysplasie, jaarlijks op erfelijke oogafwijkingen en op progressieve retina atrofie (PRA). Daarnaast vinden wij het belangrijk om met honden te fokken die geen gedrag vertonen met uitgesproken eliminerende fouten van erfelijke aard. Wij conformeren ons aan de FCI en de nationale reglementen bedoeld voor het fokken en welzijn van labrador retrievers.

Nestplanning (eind mei 2024)

FTCh Gunnerspeg Apollo  X Peaky Wild Finders Polly Gray

Polly is eind maart in Engeland gedekt door FTCh Gunnerspeg Apollo en op 26 mei jl. bevallen van maar liefst 10 pups. Er zijn 6 reuen en 4 teven geboren.

Het heeft onze sterke voorkeur onze pups te plaatsen bij mensen die met de jachthond gaan werken. Indien u interesse heeft dan kunt u dit kenbaar maken via het contactveld.


GB FTCh Gunnerspeg Apollo (11-05-2019)

Apollo is gefokt door Simon Capstick uit FTCH Drakeshead Casey met FTCh Brocklebank Navigator of Chatsworth. Hij heeft een fantastische stamboom die teruggaat naar meer dan 30 championship winnaars, hij is rechtstreeks verwant aan de allereerste championship winnaar Dungavel Pheobe die eigendom was van de Hertogin van Hamilton.

Simon zegt over Apollo: ‘Apollo is een absoluut genot om te trainen, hij is echt gewillig en meegaand, hij is erg gretig om je te pleasen, terwijl hij nog steeds veel drive en stijl heeft’.

Hij won zijn 2e Novice trial toen hij pas 18 maanden oud was. In zijn eerste Open seizoen won hij de eerste 2-daagse Open veldwedstrijd waaraan hij meedeed, terwijl hij geplaatst werd in 4 van de 6 Open trials waaraan hij meedeed. Hij won de laatste 2-daagse Open trial van het seizoen 2021/22, waardoor hij Field Trial Champion werd en gekwalificeerd voor de IGL Championship 2022.

Hij is afgelopen jaar geselecteerd voor het England Gundog Team 2023. Simon & Apollo waren trots om deel uit te maken van het winnende team van The Skinners World Cup 2023 in Englefield namens Engeland.

Apollo werd uitgeroepen tot ‘Top Dog’ tijdens de Schotse Interclub Workingtest op 28 mei 2023. Hij kwalificeerde zich voor de IGL championship 2023 door het winnen van de Coventry & District 2 daagse Open Trial op 13/14 september 2023. Apollo behaalde een ‘Diploma of Merit’ op de 2023 International Gundog League Championships gehouden op het ‘Drumlanrig Estate’ in Schotland.

Apollo heeft BVA 2/2 heupen en 0/0 ellebogen. Hij had een vrije ogentest in zowel 2020 en 2021. De meest recente ogentest is van 15-02-2023 en uiteraard vrij. Apollo’s DNA is gecontroleerd door The Wisdom Panel en hij is vrij van 205 gezondheidsaandoeningen. Zoals GPRA, EIC, SD2, HNPK, CNM en nog veel meer. Hij is drager van Stargardt.

Nest beleid

Onze nesten worden bij ons thuis geboren en grootgebracht. Ze groeien op in huis in een werpkist en kennels die speciaal zijn ontworpen voor de veiligheid en het welzijn van puppies. Als vanzelfsprekend wordt alles netjes schoongehouden en ontsmet. De puppy’s hebben omheinde buitenrennen, waar ze kunnen spelen en ontspannen. Ze hebben veel contact met mensen, andere honden en zijn omringd door allerlei soorten watervogels.

Elk puppy wordt verkocht met een Raad van Beheer registratie, DNA-certificaat, stamboom (drie generaties), microchip, eerste vaccinatie en paspoort voor gezelschapsdieren.

Wij willen dat onze honden uitmuntend in het veld zijn en aangenaam in en rondom huis. Daarom zijn ze niet alleen de perfecte jachtkameraad, maar ook geweldige huisdieren, maar men moet in gedachten houden dat dit werkhonden zijn, intelligent en sterk.

Voor meer informatie over beschikbare pups of gestarte honden kunt u contact met ons opnemen.

Vachtkleur

Uit de labrador retriever rasstandaard.

“De kleuren van de Labrador Retriever zijn zwart, geel en chocolade. Elke andere kleur of een combinatie van kleuren is een diskwalificatie. Een kleine witte vlek op de borst is toegestaan, maar niet wenselijk”.  Wij fokken slechts met zwarte, gele en/of zwart geeldragende retrievers.

Codes:

BB = Zwarte labrador, geen chocolade genen
Bb = Zwarte labrador, draagt chocolade genen

Geel wordt geproduceerd door de aanwezigheid van een recessief epistatisch gen dat de zwarte of chocolade genen maskeert.

EE = Geen gele genen
Ee = Gele drager maar verschijnt ofwel zwart of chocolade
ee = Gele labrador

Dus….

EEBB = Basis zwart
EeBB = Zwart dat geel draagt
eeBB = Geel (draagt geen chocolade)