Fokken & Pups

Een labrador retriever is primair een jachthond, met het oog op dit vereiste fokken wij onze werkhonden.

Ons doel is om retrievers te fokken die de natuurlijke kwaliteiten bezitten die onmisbaar zijn voor een goede, waardevolle jachthond. Deze kwaliteiten zijn onder andere: ‘will to please’, trainbaarheid, wildvinderskwaliteiten, attent zijn en temperamentvol.

Wij fokken uitsluitend met gezonde ouderdieren die zich hebben bewezen op de praktijkjacht en/of op (inter)nationaal wedstrijdniveau. Zij worden minimaal onderzocht op: heupdysplasie, elleboogdysplasie, jaarlijks op erfelijke oogafwijkingen en op progressieve retina atrofie (PRA). Daarnaast vinden wij het belangrijk om met honden te fokken die geen gedrag vertonen met uitgesproken eliminerende fouten van erfelijke aard. Wij conformeren ons aan de FCI en de nationale reglementen bedoeld voor het fokken en welzijn van labrador retrievers.

Nestplanning

Wij zullen in de 1e helft van 2023 een nestje gaan fokken met Peaky Wild Finders Polly Gray. De reu die we daarvoor zullen gebruiken hebben wij nog niet definitief bepaald. Uiteraard zullen we dit later kenbaar maken.

Het heeft onze voorkeur onze pups te plaatsen bij mensen die met de jachthond gaan werken. Indien u interesse heeft dan kunt u dit kenbaar maken via het contactveld.

  • Kick met pups