Fokken & Pups

Een labrador retriever is primair een jachthond, met het oog op dit vereiste fokken wij onze werkhonden.

Ons doel is om retrievers te fokken die de natuurlijke kwaliteiten bezitten die onmisbaar zijn voor een goede, waardevolle jachthond. Deze kwaliteiten zijn onder andere: ‘will to please’, trainbaarheid, wildvinderskwaliteiten, attent zijn en temperamentvol.

Wij fokken uitsluitend met gezonde ouderdieren die zich hebben bewezen op de praktijkjacht en/of op (inter)nationaal wedstrijdniveau. Zij worden minimaal onderzocht op: heupdysplasie, elleboogdysplasie, jaarlijks op erfelijke oogafwijkingen en op progressieve retina atrofie (PRA). Daarnaast vinden wij het belangrijk om met honden te fokken die geen gedrag vertonen met uitgesproken eliminerende fouten van erfelijke aard. Wij conformeren ons aan de FCI en de nationale reglementen bedoeld voor het fokken en welzijn van labrador retrievers.

Nestplanning (medio 2024)

???  X Peaky Wild Finders Polly Gray

Zodra wij onze fokplannen definitief hebben bepaald, zullen wij dit hier kenbaar maken.

Het heeft onze sterke voorkeur onze pups te plaatsen bij mensen die met de jachthond gaan werken. Indien u interesse heeft dan kunt u dit kenbaar maken via het contactveld.

Nest beleid

Onze nesten worden bij ons thuis geboren en grootgebracht. Ze groeien op in huis in werpkisten en kennels die speciaal zijn ontworpen voor de veiligheid en het welzijn van onze puppies. Als vanzelfsprekend wordt alles onberispelijk schoongehouden en ontsmet. De puppy’s hebben omheinde buitenrennen, waar ze kunnen spelen en ontspannen. Ze hebben veel contact met mensen, andere honden en zijn omringd door allerlei soorten watervogels.

Elke puppy wordt verkocht met een Raad van Beheer registratie, DNA-certificaat, stamboom (drie generaties), microchip, eerste vaccinatie en paspoort voor gezelschapsdieren.

Wij willen dat onze honden uitmuntend in het veld zijn en aangenaam in en rondom huis. Daarom zijn ze niet alleen de perfecte jachtkameraad, maar ook geweldige huisdieren, maar men moet in gedachten houden dat dit werkhonden zijn, intelligent en sterk.

Voor meer informatie over beschikbare pups of gestarte honden kunt u contact met ons opnemen. We houden de aanvragen van klanten bij op volgorde van datum.

Vachtkleur

Uit de labrador retriever rasstandaard.

“De kleuren van de Labrador Retriever zijn zwart, geel en chocolade. Elke andere kleur of een combinatie van kleuren is een diskwalificatie. Een kleine witte vlek op de borst is toegestaan, maar niet wenselijk”.  Wij fokken slechts met zwarte, gele en/of zwart geeldragende retrievers.

Codes:

BB = Zwarte labrador, geen chocolade genen
Bb = Zwarte labrador, draagt chocolade genen

Geel wordt geproduceerd door de aanwezigheid van een recessief epistatisch gen dat de zwarte of chocolade genen maskeert.

EE = Geen gele genen
Ee = Gele drager maar verschijnt ofwel zwart of chocolade
ee = Gele labrador

Dus….

EEBB = Basis zwart
EeBB = Zwart dat geel draagt
eeBB = Geel (draagt geen chocolade)

EEBB

EEBB X EEBB

EEBB

          100%

EEBB

EEBB X EeBB

EeBB

            50%                       50%

EeBB

EeBB X EeBB

EeBB

            50%                       25%                       25%

eeBB

eeBB X eeBB

eeBB

          100%

EEBB

EEBB X eeBB

eeBB

          100%

EeBB

EeBB X eeBB

eeBB

            50%                       50%