Rebel Blend Labradors

Onze kennel Rebel Blend Labradors is 05 september 2014 ingeschreven in het register van De Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

De naam Rebel Blend is ontstaan door onze naam te verbuigen naar Rebel. Door twee ouderdieren met veelbelovende bloedlijnen samen te ‘blenden’ ontstaan nieuwe mogelijkheden.

Het is onze droom om gezonde labrador retrievers te fokken die veldwedstrijden (field trials) kunnen winnen. Wij selecteren hiervoor uit bekwame (internationale) werklijnen.

Ons ideaalbeeld is een knap uitziende en goed geproportioneerde labrador retriever. Een jachthond die zich makkelijk laat trainen, met een sociaal en toegewijd karakter. Hierbij zijn natuurlijke jachtaanleg en wildvinderskwaliteiten van essentieel belang om te kunnen genieten van mooi, stijlvol en efficiënt apporteerwerk.

Een norm die wij hanteren is dat de ouderdieren altijd voldoen aan de gezondheids- en welzijnseisen van de FCI en de nationale reglementen. Daarnaast dienen zij zich bewezen te hebben op de praktijkjacht en/of op (inter)nationaal wedstrijdniveau.