Training

Slechts af en toe verzorgen wij field trial en/of OWT trainingen afgestemd op de behoefte van een individu of een groep. Hierbij geven wij onze kennis en vaardigheden door aan ambitieuze jonge- of meer ervaren voorjagers.

Trainingen vinden plaats met dummy’s en kunnen worden gegeven op de verschillende prestatieniveaus: starter, novice en open.

De basis voor een succesvolle samenwerking tussen voorjager en hond begint bij een goed gefokte hond en een gezonde dosis ambitie van de voorjager. Uiteraard is er nimmer garantie op een tophond, zelfs niet bij een pup uit kampioensouders. De aanleg en het talent van de voorjager is van veel grotere invloed op het niveau van de combinatie.

Uitgangspunt is een praktische, no nonsens training. Hierbij wordt niet alleen aandacht besteed aan de hond, maar wordt ook de voorjager getraind. De basis is een stevig fundament op het gebied van steadyness en heelwork. Voorts zijn de diverse bouwstenen van belang, o.a.: het groot en klein jagen, lijnen lopen, dirigeren, apporteren, markeren etc.