Roy Ehbel

Sinds 2010 ben ik actief in de retrieversport. Mijn voorliefde voor labrador retrievers komt voort uit het Nederlandse jachtveld, waar dit type jachthond allround inzetbaar is.

Het werken met field trial labradors is een verrijking op alle fronten. Het werkende vermogen en hun will to please zijn voor mij een grenzeloze inspiratie om ze te trainen naar het hoogst mogelijke niveau.

De Britse wijze van honden africhten en voorjagen is mijn richtlijn. Ik train mijn honden primair voor de praktijkjacht en voor veldwedstrijden (field trials). Buiten het jachtseizoen neem ik deel aan workingtests om het niveau van mijn honden te peilen en om wedstrijdritme op te doen.

Mijn 3 Internationale Werkkampioenen

Ik ben er trots op dat ik diverse van mijn vroege ambities heb gerealiseerd, waaronder 3 Internationaal werkkampioenen: INT NL B FTCh Go Back Fyne of Rebel Blend, INT FTCh Abbotsross Trefynwy of Rebel Blend en FTCh Rebel Blend Daddy Longlegs.

Met verschillende honden mocht ik onderdeel uitmaken van winnende Nederlandse teams op diverse internationale evenementen, zoals: IWT Hongarije in 2011, ITE Chatsworth (UK) in 2014, IWT België in 2016 en de Skinners Worldcup 2016 (UK).

Tevens had ik de eer om Topdog te zijn op het ITE in Chatsworth (UK) in 2011. Ik ben keurmeester van de (Orweja) Working Tests en apporteer veldwedstrijden (field trials) – classificatie retrievers in binnen- en buitenland. Hierdoor zie ik veel retrievers aan het werk en blijf ik op de hoogte van het Internationale niveau. Zodoende heb ik een voorsprong op het screenen van goed fokmateriaal in Europa en de UK.