Field Trial Labradors

Onderstaand een overzicht van overleden jachthonden.

INT FTCh Abbotsross Trefynwy of Rebel Blend

Toen het droevige bericht ons (niet helemaal onverwacht) bereikte dat Joe was ingeslapen, stond de wereld heel even stil… Wat een bijzondere jachthond! Ruim 10 jaar was hij bij ons en beleefden we mooie avonturen. De laatste 3 jaar genoot Joe volop bij Marleen & Hans Bergamin en hun gezin op Texel. De zoute lucht deed zijn luchtwegen goed en hij had een perfecte ‘oude dag’.
Joe was zo’n ‘one of a kind’ hond waar veel mensen over spraken. Een sterke en atletisch gebouwde reu met een knappe uitstraling. Zijn karakter was energiek, hard temperamentvol en pas op iets latere leeftijd goed controleerbaar. Door zijn natuurlijke kwaliteiten in combinatie met zijn constante ‘will to please’ was het een plezier om met hem te werken.

Joe was een echte powerdog en wilde altijd vol overgave en passie werken, zelfs al werd hij een keer gecorrigeerd. Hij werkte stijlvol en was niet snel onder de indruk. Al vroeg bleek dat Joe anders was dan veel anderen, met een prachtige start op de OWT in Almkerk met 100/100 punten (S). Onvergetelijke momenten beleefd met de teamwinst op o.a. de IWT in België en de Skinners Worldcup (UK)m in 2016. Maar ook de prachtige field trials in Fontaines-en-Sologne (Fr) en Saint Fontaine (B). Lijnen lopen, markeren en jagen waren in je werkbare leven je hobby’s. Waar anderen om de bramen heen gingen, ging jij er dwars doorheen…

Dankjewel Wim & Mary Reijnders voor deze memorabele jachthond. Maar bovenal Marleen & Hans bedankt voor jullie liefde en toewijding om Joe nog zoveel jaren te laten genieten!
Geslacht:ReuKleur:Zwart
Geboortedatum:20 oktober 2010Fokker:Wim Reijnders
Datum overlijden:22 februari 2024Kleurcode:BBEE = Zwart (dominant)

INT FTCH Go Back Fyne of Rebel Blend

Meg was onze eerste field trial labrador uit het eerste nest van de kennel Go Back Gundogs. Haar karakter was zacht, bedachtzaam en uitgekiend slim bij het werken in het veld. Ze was een buitengewoon goede wildvinder met een zeer goed ontwikkelde neus. Zeer steady maar zeer attent en altijd gereed om direct te worden uitgestuurd.

Meg had niet veel sturing of aanwijzing nodig, van nature leek zij te begrijpen wat er van haar verwacht werd. Ze werkte vlot, met verstand en als het stuk er lag, kwam ze er mee binnen. Meg heeft prachtig werk laten zien op de wedstrijden en mooie kwalificaties behaald, hierdoor werd zij in korte tijd meervoudig FTCH (Field Trial Champion).

Ze is bijna 15 jaar geworden en genoot volop van een verwend hondenleven.

Geslacht:TeefKleur:Zwart
Geboortedatum:09 mei 2008Fokker:Korstiaan & Rieneke Kleijwegt
Datum overlijden:13 maart 2023